Madrid a okolí

Stejně jako vloni, tak i letos jsme s kamárádem Zdeňkem začátkem května, tedy vlastně konce dubna, protože letos jsme kvůli povinnostem museli jet o týden dříve než vloni do Španělska. Do Madridu. Je to další možná zastávka kamiónu s motorkama společnosti MotoGbox. 

 

Odletěli jsme do Madridu, taxíkem dojeli kousek za Madrid vyzvednout motorky a oblečení a vrátili se zpět do centra Madridu, kde jsme měli zamluvený hotel.

 

Letos jsme naše poznávání Španělska pojali jinak. Zatímco vloni jsme projeli takový okruh Andalusií, letos jsme podnikali hvězdicovité výpady z Madridu, kde jsme měli několik dní základnu.

 

To že jsme vyrazili o týden dříve se projevilo tak, že nám byla trochu zima. Někdy bylo akorát a někdy bylo opravdu nepříjemně chladno – v průměru lehce na 10 st. C.

 

Měli jsme doslova vražedné tempo a zvládli jsme navštívit opravdu hodně památek a atrakcí. V rychlosti přístupu památkám a zajímavostem je motorka v městě doslova zázrak a požehnání – prokličkujete všude kde potřebujete, hustý provoz vás příliš nezdržuje, zastavíte kde chcete… Autem nebo městkou dopravou by to trvalo několikrát déle. Ale není to pro každého – jet na motorce po Madriddu v provozu a jet podle navigace v mobilu je fakt náročné.

 

Většina památek co jsme navštivili jsou zároveň památkami UNESCO.

 

V Madridu jsme byli v centru – v okolí Plaza de Cibeles, v muzeu Prado, na prohlídce stadionu Realu Madrid (Estadio Santiago Bernabeu), na býčích zápasech v aréně Las Ventas a spoustě dalších míst. A na večeře jsme chodili do naší oblíbené restaurace Lamucca de Fuencarral

 

Na našich hvězdicových výjezdech jsme navštívili:

– severozápadně město Segovia

– jižně od Madridu město Toledo

– západně a trochu i na sever klášter El Escorial a památník v Údolí padlých

– Ve městě Cuenca východně od Madridu jsme si prohlédli staré město, domy na skále a strávili noc.

– cestou do města Cuenca jsme se ještě zastavili ve městě Aranjuez, abychom si prohlédli další královský palác.

V kopcích národního parku Serranía de Cuenca jsme stihli nádhernou několikahodinovou trasu úzkými klikatými silnicemi s téměř nulovým provozem – motorkářský ráj.