Ski

První pokus na skialpech - vybrali jsme si kopec nad městam Eden. První pokus na skialpech - vybrali jsme si kopec nad městam Eden.
A bylo to asi nejlepší svezení za ten týden. První lajna, dokonalý prašan. Obr-002
Nejprve ranní káva za svítání. Dnes máme zamluveného guida v resortu Powder Mountain. Obr-003
Nejprve z parkoviště lanovkou nahoru a pak ještě výše směr James Peak a dále do dalšího údolí rolbou. Obr-004
A pak už jen vyzobávat panenské úseky. A pak už jen vyzobávat panenské úseky.
Náš guide Andy. Náš guide Andy.
Na obzoru James Peak. Na obzoru James Peak.
Další skialpový pokus. Stoupáme od rozestavěného domu na severním okraji Ogdenu směr kopec Ben Lomond. Obr-010
Už 3 dny svítí sluníčko, takže prašan už je jen na severních svazích. My jdeme od západu, takže vyšlapeme na kopec a sjedeme to po jeho severní straně. Obr-011
To je ta severní strana - prašan je tu stále báječný. To je ta severní strana - prašan je tu stále báječný.
A tohle je z malého resortu Nordic Valley u městečka Liberty. A tohle je z malého resortu Nordic Valley u městečka Liberty.
Jedu... Jedu...
Výhled na přeharadu Pineview Výhled na přeharadu Pineview

Oproti loňskému roku, kdy jsme s sebou měli normálnívybavení na sjezdovky – těžké boty a lyže – obřačky a podivovali jsme se, že tu skoro každy má široké prašanové lyže jsme udělali změnu a pořídili nové skialpové vybavení a široké lyže prašanky.

Prašanu jsme první týden měli dost a užili jsme si to a konstatuji, že jízda v prašanu na  prašankách je něco docela jiného než na normálních sjezdových lyžích…

Naše skialpové výlety probíhaly způsobem, který je v našich podmínkách přinejmenším neobvyklý a moc nás bavil. Prostě stačilo v centru města Ogden (velikost cca jako Hradec Králové) sednout do auta a jen na kraj města – cca 15 minut jízdy. Okolo měst poblíž Salt Lake City se táhne pás Skalistých hor, které strmě ční 2000 m nad městem. Pak už jen stačilo vybrat si kopec, který se nám líbí a kde se dá blízko zaparkovat, nasadit lyže a vyrazit… Paráda.