Dubai Mall

U Mallu je spousty restaurací a kaváren, kde je většinou plno. Vzduch je ochlazován vodní plochou okolo. Byli jsme zde ve 2. polovině dubna a bylo zde již 36 st. ! Obr-001
V povečer ožije hudebním představením vodotrysků. Vodotrysky stříkají prý až do výšky 150 m !!! Obr-002
Uvnitř Mallu - čokoládičky. Uvnitř Mallu - čokoládičky.
Botičky Botičky
Vodopád uvnitř obchoďáku. Vodopád uvnitř obchoďáku.
Dobroty. Dobroty.
Obří akvárium. Jeho středem vede tunel. Obří akvárium. Jeho středem vede tunel.
A v podvodním tunelu relaxují 2,5 m dlouzí žraloci. A v podvodním tunelu relaxují 2,5 m dlouzí žraloci.
Přes sklo hladíme žraloka na čumáku. Přes sklo hladíme žraloka na čumáku.
O patro výše je taková malá vodní zologická - Nutrie. O patro výše je taková malá vodní zologická - Nutrie.
Arapaima Arapaima
Perutýn - Lion Fish Perutýn - Lion Fish
Krab královský - King crab Krab královský - King crab
Pohled od Dubai Mallu přes vodní plochu směrem k Sheikh Zayed Road. Pohled od Dubai Mallu přes vodní plochu směrem k Sheikh Zayed Road.
Večerní představení. Večerní představení.
A ledový stadion uvnitř Dubai Mallu! Klidně by se tu dala hrát NHL. A ledový stadion uvnitř Dubai Mallu! Klidně by se tu dala hrát NHL.

Vlastně jsme byli v Dubaji v jediném Mallu. Dubaj Mallu. Velikost tohoto nákupního centra odhaduji, tak, že kdyby se spojilo dohromady tak řekněme 5 největších pražských nákupních center, tak by to tak mohlo být podobně velké.

Odhaduji, že takových to gigantických Mallů je v Dubaji tak třeba 10. A každý z nich má nějakou svojí unikátní atrakci, aby zákazníci trávili čas právě tam a ne jinde…

V Dubaj Mallu byla hlavní atrakce obří akvárium s podvodním tunelem a před Mallem fontány, které vždy navečer pouštěly v rytmu hudby a ty fontány byly schopné dostříknout až do výšky 150 m!

V jiném dubajském Mallu – Mall of Emirates mají pro změnu lyžařský resort Asi to má solidní spotřebu energie – uchladit to, aby tam bylo pod nulou, když je venku ke 40st C.

Ale jak už jsem psal v úvodu – je to úžasný, ale k čemu to všechno je, když velkou část roku je venku takové horko, že se tam nedá vydržet…