Sněžné skútry

Krajina poblíže západní hranice Yellowstonského národního parku. Krajina poblíže západní hranice Yellowstonského národního parku.
Měli jsme půjčené sněžné skůtry Ski-doo Grand Touring LE s motorem Rotax 900. Moc fajnový stroje. Obr-002
Když jsme si ráno šli vyzvednou skůtry, teploměr ukazoval -22 st. C. Během dne se to vyšplhalo až k 0 st. C. Obr-004
Za ten den jsme u hranic Yellowstonského národního parku najezdili přes 150 km a bylo to skvělé. Obr-008
Občas bylo třeba přejet silnici. Občas bylo třeba přejet silnici.
Těm co na sněžný skůtr nechtějí pak mají tuto volbu... Těm co na sněžný skůtr nechtějí pak mají tuto volbu...

Ve druhém  týdnu našeho pobytu ve Státech jsme podnikli výlet do městečka West Yellowstone v Montaně . Městečko se rozkládá u západního vstupu do Yellowstonského národního parku .

Zde jsme v agentuře Yellowstone Vacation měli zamluven výlet na sněžných skůtrech s průvodcem do národního parku. To nám bohužel zrušili pro nedostatečné množství sněhu v parku. Nicméně jak se později ukázalo, bylo to dobře. V národním parku bychom museli jet za průvodcem v koloně dalších 10 skůtrů a ne více jak 50 km/h – asi by to byla spíše otrava.

Jako náhradní řešení nám nabídli zapůjčení skůtrů a volné ježdění v okolí West Yellowstone a že to okolí je zatraceně rozsáhlé. Každý jsme nafasovali svůj sněžný skůtr, dostali jsme mapu s vyznačeným traily – cestami pro skůtry a vyrazili jsme…

Jezdili jsme cestou necestou po pláních, přes hory a průsmyky a bylo to skvělé. Za ten den jsme najezdili přes 150 km a já jsem vyzkoušel, že to jede i 160 km/h. Fakt paráda.