Cestou

Tohoto tukana potkáte při východu z letiště v San José. Tohoto tukana potkáte při východu z letiště v San José.
Takhle vypadá vchod do restaurace La Riviera v San Antoniu. Takhle vypadá vchod do restaurace La Riviera v San Antoniu.
Po zemětřesení nově postavený kostel ve městě Cartago. Po zemětřesení nově postavený kostel ve městě Cartago.
Interiér kostela. Interiér kostela.
Pohled do areálu La Paz Waterfall Gardens Nature Park. Pohled do areálu La Paz Waterfall Gardens Nature Park.
V tomhle jsme s Bobem bydleli když jsme byli ubytovaní v Yatama Lodge - in midlle of nowhere, daleko od silnice i civilizece... Obr-007
Hroby v Kostarice vypadají, nebýt těch křížů jako vykachlíkované vany za socialismu... Obr-008

Náš pobyt v Kostarice trval 2 týdny. Za tu dobu jsme navštívili Karibik – bydleli jsme v Puerto Viejo a navštěvovali jsme a fotili v okolních národních parcích, kterých je v Kostarice 31!

Fotograficky nejvydatnější byl kanál Tortugero, který jsme projížděli lodí s průvodcem a vyjížděli jsme víceměně z rušného přístavního města Limón. 

Z Puerto Viejo jsme přejeli do NP Quetzales jižně od San Jose. Zde jsme bydleli v krásném hotelu Saverge (podle protékající řeky). Jak název parku napovídá, vyskytují se zde kvesalové. Ty nám za svítání pomohl najít místní guide Raul, který byl jeden z členů rodiny majítelů hotelu. Raul ví!Hotel je v údolí řeky Saverge v nadmořské výšce cca 2.300 m a když se jede sem či odtud, musí se přejet horský hřeben ve výšce skoro 3.000 m.n.m.

Odtud jsme přejeli severně od San Jose  k úpatí NP Volcán Poás, kde jsme se ubytovali tak, abychom to následující den měli blízko do La Paz Waterfall Garden Nature Park. Zde se mi podařilo nafotit velkou porci kolibříků – pomohl nám k tomu pracovník parku, který přinesl krásnou helikonii, postavil ji do prostoru bez rušivých vlivů a polil jí cukrovou vodou. Tak jednoduché to je. Skoro…

Závěrečných pár dnů jsme pak strávili uprostřed džungle na hranici NP Braulio Carillo v Yatama ecolodgi.Bylo to zde sice skoro romantické – žadný internet, žádná elektřina – jen solární – trochu a žádný mobilní signál, ale na fotozážitky chudé. Ještě že jsme se cestou sem zastavili v zařízení Frogs Heaven, kde jsme nafotili krásné žabičky a hady.

Bylo nás celkem 9 a předtím jsme se neznali. Společný zájem nás během zájezdu spojil. A bylo to fajn. Jezdili jsme Nissanem NV300. A je až překvapivé, že jsme se tam vešli i se všemi taškami a fotobatohy. Ale bylo to tak tak!